Saturday, September 26, 2020

Peugeot і Citroen представили нові кросовери

 Мова про Peugeot 4008 і Citroen C4 Aircross.

Справедливості заради зазначимо, що зовнішність нових автомобілів від японського аналога відрізняється набагато сильніше, ніж 4007 і C-Crosser від Outlander XL.

Citroen нагадує концепт Hypnos: ті ж колісні диски і задні ліхтарі. Крім того, увагу привертають світлодіоди, вбудовані в передній бампер і передня частина в якій панують суворі вертикальні лінії.

Peugeot теж не підкачав. В цілому схожий на свого французького брата автомобіль, мабуть, виглядає навіть більш молодіжно і сучасно. При цьому, представники компанії відзначають, що в якості цільової аудиторії розглядають клієнтів, зацікавлених в автомобілі підвищеної прохідності, і які більшу важливість надають надійності і динаміці авто, при цьому піклуючись про витрату палива і функціональності свого транспортного засобу. Таким чином, незважаючи на велику кількість помітних аксесуарів, машина, схоже, як мінімум, може впоратися із завданням по штурму міської бордюру.

Peugeot 4008
        

Базуються обидві новинки на платформі, розробленої японцями спільно з DaimlerChrysler. Peugeot має наступні габаритними розмірами: довжина - 4 340 мм, ширина - 1 800 мм, висота - 1 630 мм. Citroen ні відрізняється від свого брата за розмірами ні на міліметр.

Що стосується інтер'єру, то поки жоден ні інший виробник не надали нам фотографій внутрішнього оздоблення своїх новинок. Єдине, що ми знаємо, це те, що оснащені машини будуть дуже непогано. Так, Citroen, наприклад, буде поставлятися з системою доступу в салон і запуску двигуна без ключа, навігацією, інтегрованої в сенсорний дисплей, камерою заднього виду і багатьма іншими функціями.

Citroen C4 Aircross
        

Лінійка двигунів буде складатися з 4 моторів: двох дизельних і двох бензинових. До першої категорії відносяться агрегати об'ємом 1,6 л (116 к.с.) і 1,8 л (150 к.с.). До другої - мотори 1,6 л (117 к.с.) і 2,0 л (150 к.с.). Останній, щоправда, буде доступний тільки на ринках країн, що не відносяться до Європи. Що цікаво, всі двигуни, крім дизельного 1,6 - японські. Всі агрегати відповідають екологічному стандарту Євро 5.

Момент на колеса буде передаватися за допомогою якої механічної 5-ступінчастої коробки перемикання передач, або через варіатор. Правда, якщо Citroen може бути оснащений як приводом на передні, так і на всі колеса, то Peugeot буде виключно повнопривідним.

No comments:

Post a Comment

Тест-драйв Citroen DS5. Роман з Богинею

 Мабуть, французи чогось побоювалися, а вдома ж і стіни допомагають. Відразу скажу, даремно побоювалися. Саме DS5 можна вважати прямим спадк...